Omega on kellomalleissaan inspiroitunut olympialaisten virallisena ajanottajana jo vuodesta 1932.
Talviolympialaisten hengessä brändi lyö pöytään merkin 1950–1960-lukujen rannekelloja mukaelevan, mutta huippumodernin Omega Seamaster Olympic Games Gold Collectionin.
Täyskultaiset pukukellot symboloivat erivärisinä kultalaatuina kisojen mitalikolmikkoa pronssista kultaan.
Kellot on varustettu hieman kuperalla emalimaisella taululla, kultaisilla indekseillä ja merkkilogon punainen väri muistuttaa brändin pitkistä olympiayhteyksistä, kuten muutama muukin yksityiskohta.
Kuorenhalkaisijaltaan kohtuullisten (39,5 mm) kaunottarien sisällä tikittää Omegan Master Chronometer -kaliiperi 8807, METAS-sertifioitu Co-Axial.
Kaliiperi pohjautuu 8800:aan, jonka erona on käytännössä päivyri, jota tässä klassisessa pukukellotriossa ei ole. Automaattikoneiston vetopaino on Omegan kehittämää Sedna-kultaa. 35-kivinen voimanlähde lupaa 55 tunnin käyntivaran ja totutun hienostunutta viimeistelyä, pienimpiä detaljeja myöten.
Omega on ottanut aikaa kaikkiaan 27 olympialaisissa ja yhteistyösopimus kantaa vuoteen 2032, jolloin liitto on kestänyt 100 vuotta. Olympialaisten isäntäkaupunkien nimet löytyvät kulta-Seamastereiden takakannen reunoilta vuodesta 1932 vuoteen 2028.
Omega Seamaster Olympic Games Gold Collectionin yksilöt maksavat kullan laadusta/väristä riippuen 16000–17500 Sveitsin frangia. Saatavuustietoja ei kiinnostuneille ole valitettavasti nyt tarjolla.
Joona Vuorenpää
Sähköposti:
Voit antaa palautetta ja kertoa ajatuksistasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kellomies(at)kellomies.fi
Kellomies-sivuston artikkeleita voit myös kommentoida jättämällä julkisia kommentteja artikkeleiden yhteydessä olevan kommenttiboksin kautta.
Kommentit
Erittäin tyylikäs ja puhdaslinjainen kello Omegalta!
Yksinkertainen on kaunista.
Lisäksi miellyttää paljon se, että Omega on vihdoinkin (vainko tässä mallissa?) luopunut kovin rasittavasta (lisä)teksti maniasta. Siis co-axial ja master-sitä ja master-tätä toistamisesta ym, jota
on viljelty jo kohta parikymmentä vuotta.
Nämä sinänsä etevät kellotekniset innovaatiot ovat Omegalla ollut “uusi normaali” jo aikoja sitten, joten oli aikakin hieman selkiyttää lookkia. Hyvä myös, että päivyriä ei ole sotkemassa kellotaulua, sen balanssia ja harmoniaa.
Olenko muuten ainoa, joka haluaisi juuri tämän ‘pukuseamasterin’ mustalla taululla (olisi muuten herkullinen kontrasti kirkkaisiin aplikoituihin indekseihin). Teräskuorinen versio kelpaisi myös, kuten kirjoittaja jo totesikin. Omega SM Edizione Venezia taitaa olla myös teräksisenä(?)